FAQ

Veelgestelde vragen

Bekijk de veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Ledverlichting kent een lager energieverbruik, een langere levensduur en lagere onderhoudskosten dan meer traditionele verlichtingsvormen. Door over te stappen op ledverlichting realiseert u een directe besparing op uw energierekening. Tegelijkertijd profiteert u van een betere kwaliteit licht en realiseert u een significante CO2-besparing.

Lease is een financieringsvorm waarbij u betaalt voor het in gebruik hebben van objecten (bijvoorbeeld ledverlichting). Dit is geregeld in een leasecontract. Financieringsmaatschappij CapitalLED geeft het object via operational lease aan u in gebruik.

CapitalLED maakt het mogelijk voor sportverenigingen, gemeenten en bedrijven om hun verlichting te verduurzamen en hun energienota te verlagen zonder zelf te hoeven investeren. U betaalt een vast bedrag per maand voor installatie, PerfectPlay, 15 jaar (licht)garantie en eventueel beheer, onderhoud en monitoring door CapitalLED.

Voor sportverenigingen, gemeenten en bedrijven is het mogelijk om, onder andere middels lease, hun verlichting te verduurzamen en hun energienota direct te verlagen zonder zelf te hoeven investeren. De voordelen van lease op een rij:

  • Geen investering: U verduurzaamt en bespaart zonder zelf te hoeven investeren.
  •  Professioneel: Wij maken enkel gebruik van professionele producten en installateurs aangesloten bij Signify.
  •  Smart & connected: Onze lichtinstallaties zijn altijd smart & connected, met PerfectPlay voor efficiënte en zuinige ledverlichting.
  •  Garantie en ontzorging: Wij bieden 15 jaar garantie én volledige ontzorging
  •  15-jarige lichtgarantie: U krijgt van ons een 15-jarige lichtgarantie op basis van de voorwaarden van de sportbond. 
  •  Subsidieaanvraag: Wij vragen alle mogelijke subsidies voor u aan om uw leasekosten zo laag mogelijk te maken

Financiering van ledverlichting is ook mogelijk middels crowdfunding. CapitalLED biedt dit aan via stichting Greencrowd. Crowdfunding is een goed manier om uw nabije omgeving deels mee te laten investeren en profiteren van uw duurzame project met een duurzaam rendement. U creëert betrokkenheid van belanghebbenden.

Door gebruik te maken van de Signify PerfectPlay app, bent u gegarandeerd van efficiënte en zuinige ledverlichting. Intelligente regelsystemen stellen u in staat de verlichting op afstand te beheren en instellingen onmiddellijk aan te passen voor verschillende sporten. Cloud-gebaseerde rapportage levert manieren op om energiekosten en lichtverontreiniging te verminderen, terwijl automatische foutmeldingen en opwaarderingen ervoor zorgen dat u zich kunt concentreren op het beheren van uw accommodatie, niet op uw verlichting.

Als u kiest voor operational lease via CapitalLED, wordt het beheer en onderhoud aan de installaties uitgevoerd door de door Signify geselecteerde en opgeleide installateurs. Monitoring wordt, via Greenspread, door CapitalLED zelf uitgevoerd.

Als u uw ledverlichting financiert middels crowdfunding bent u zelf verantwoordelijk voor monitoring, beheer en onderhoud van de ledverlichting. U kunt er echter ook voor kiezen dit uit te besteden aan CapitalLED.

Wij vragen alle mogelijke subsidies voor u aan om uw leasekosten zo laag mogelijk te maken. Denk hierbij aan de SBOS/ BOSA, Regeling Specifieke Uitkering Sport (SPUK) en eventuele provinciale en gemeentelijk subsidies.